Poliţiştii de frontieră bihoreni au descoperit, duminică dimineaţa, în jurul orei 8.30, într-un automarfar IVECO condus de un cetăţean român, 690 flacoane cu parfum, susceptibile a fi contrafăcute, pe care şoferul, Gheorghe D, în vârstă de 38 de ani, din judeţul Vâlcea intenţiona să le transporte în Italia.

"Cu ocazia controlului specific la trecerea frontierei, poliţiştii de frontieră au solicitat pe lângă documentele de călătorie şi documentele de însoţire a mărfii din care a rezultat faptul că acesta transportă colete încărcate cu diferite mărfuri, printre care şi un colet ce conţinea un număr de 720 bucăţi parfumuri. În urma controlului de frontieră s-a constatat că în colet se afla un număr mai mic de parfumuri, respectiv 690 flacoane şi nu 720", se arată într-un comunicat trimis, luni, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Sticlele de parfum poartă denumirile unor mărci recunoscute - Gucci Rush, Giorgio Armani Aqua di Gio Sport şi Giorgio Armani Aqua di Gio - şi nu au sigiliu specific produselor de marcă şi nici certificat de autenticitate, fiind diferite faţă de cele originale şi prin aspectul exterior al ambalajului.

"Şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă de faptul că există diferenţe între ceea ce scrie în documente şi ce s-a găsit în colet şi că acestea sunt susceptibile a fi contrafăcute", se mai precizează în informarea ITPF Oradea.

Parfumurile au fost reţinute de poliţişti, care urmează să le trimită spre expertizare, iar şoferului i-a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, urmând sa fie prezentat procurorilor.