Pe listele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor sunt, în această săptămână, 774 de locuri de muncă disponibile, din care 725 în Oradea.

"Numărul mare de locuri de muncă vacante comunicate acum agenţiei este un efect al bursei generale a locurilor de muncă, care a avut loc pe 13 februarie", a explicat directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba, marţi pentru BIHOREANUL. Mai precis, cu ocazia bursei, firmele din judeţ şi-au reamintit ori au aflat că trebuie să comunice posturile vacante agenţiei.

Mai mult de jumătate din job-urile disponibile, adică 438, sunt destinate muncitorilor cu studii medii sau absolvenţi de şcoli profesionale.

Pentru absolvenţii de studii superioare sunt disponibile 89 de posturi, multe la fabricile din parcul industrial al Oradiei, aflate în căutare de ingineri.

Doritorii să lucreze în instituţii publice trebuie să ştie că Primăria Oradea şi cea din Oşorhei fac angajări. La Oradea se caută un inspector în serviciul financiar-contabil, iar la Oşorhei un inspector social.

Pentru muncitorii necalificaţi sunt disponibile acum 198 de job-uri.

Potrivit datelor AJOFM Bihor aferente lunii ianuarie, judeţul numără 10.769 de şomeri, din care 3.209 indemnizaţi. Asta înseamnă că rata şomajului în judeţ este de 3,89%, ceva mai mare decât în decembrie 2014, când era de 3,62%.

Vezi în galeria de documente lista locurilor de muncă vacante în Bihor!