Companiile private şi instituţiile publice din Bihor şi-au anunţat la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă locurile de muncă vacante în această săptămână. În total, lista cuprinde 890 de joburi, dintre care 761 în Oradea.

Bihorenii care vor să se angajeze în sistemul public pot merge la interviuri la Spitalul Judeţean Oradea, unde se caută asistenţi medicali, consilier juridic, economist, referent debutant şi fiziokinetoterapeut, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri, care are nevoie de consilier juridic şi auditor intern, ori primăriile din Oradea şi Săcueni, unde se caută diverşi consilieri ori muncitori.

Pentru cei care îşi doresc o poziţie de conducere ar putea fi interesante anunţurile companiei Celestica, în căutare de mai mulţi şefi de birou ori de departament. În total, pentru bihorenii cu studii superioare sunt disponibile 115 locuri de muncă.

Cele mai multe joburi, 462 la număr, sunt pentru meseriaşi, adică muncitorii calificaţi absolvenţi de liceu ori de şcoală profesională. Printre anunţurile înregistrate de AJOFM Bihor se regăsesc companii din sectorul hotelier-gastronomic, în căutare de bucătari, ospătari, cameriste ori recepţioneri. La fel ca în ultimele săptămâni, la mare căutare sunt şi şoferii şi confecţionerii de textile ori produse din piele.

Alte 184 de locuri de muncă sunt pentru necalificaţi, majoritatea joburilor fiind de manipulant marfă ori muncitori în confecţii. De asemenea, două companii, Faist Mekatronic şi Redtor, sunt în căutare de ucenici. Pentru fiecare ucenic "înrolat", o firmă primeşte o subvenţie lunară de 300 de lei.