Începând de la prima oră de lucru, orădenii s-au înghesuit la camera 14 de la parterul Primăriei pentru a-şi plăti taxele şi impozitele pe anul în curs. Activitatea de încasare a acestora s-a reluat luni, după o perioadă în care angajaţii municipalităţii au făcut închiderea anului fiscal 2010.

"În primele trei ore s-au încasat impozite de la un număr de 890 de persoane fizice, dintre acestea 725 beneficiind de reducerea de 8% din valoare totală a impozitului. Suma încasată de cele 890 de persoane este de 155.612 lei", se arată într-un comunicat trimis luni de reprezentanţii Primăriei.

Reprezentanţii municipalităţii au mai amintit că bonificaţia de 8% se acordă în cazul contribuabililor care îşi achită integral impozitele pe proprietate aferente anului 2011 până pe 31 martie.

"Plata în numerar se poate realiza la ghişeele Primăriei, camera 14 şi la punctele de încasare ale CEC-ului şi Direcţiei de Poştă. Încasarea impozitelor şi taxelor se poate realiza şi utilizând serviciul de plată online de pe site-ul municipalităţii www.oradea.ro, secţiunea plăţi online", mai precizează comunicat.

Pe site-ul Primăriei, serviciul de plată online permite accesul persoanelor fizice pe baza codului numeric personal, respectiv persoanelor juridice pe baza codului fiscal. Contribuabilii pot vizualiza sumele datorate, dar şi să efectueze plăţi fără comision.