Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Diosig, muncitor la o firmă din localitate, a ajuns la spital în stare gravă, după ce a vrut să cureţe un rezervor de benzină şi s-a intoxicat.

Incidentul s-a defăşurat miercuri în jurul orei 10.30, medicii Serviciului de Ambulanţă fiind anunţaţi că bărbatul zace fără suflare pe fundul unui rezervor îngropat, recent golit de benzină.

„Echipajul cu medic de la Ambulanţa Oradea şi echipajul ISU Săcueni, care s-au deplasat la caz, au găsit persoana respectivă în stare de inconştienţă, fără respiraţie sau puls. S-au iniţiat manevrele de resuscitare avansată, care au avut succes după aproximativ o oră, pacientului revenindu-i respiraţia şi pulsul, stare care s-a menţinut şi pe parcursul transportului către Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean", a explicat dr. Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt de la Ambulanţă.

Potrivit acestuia, cauza cea mai probabilă a stopului cardiorespirator este intoxicaţia cu vapori de benzină.

"Bărbatul este internat la secţia de Terapie Intensivă, în stare gravă. Prognosticul în ceea ce-l priveşte este rezervat", a declarat joi pentru BIHOREANUL dr. Florian Bodog, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

Un echipaj al Inspectoratului Teritorial de Muncă anchetează acum cauzele exacte ale producerii acestui accident. „Bărbatul, care este angajat cu acte în regulă, a fost în acel container, a avut mască, dar la un moment dat i s-au aburit lentilele, şi-a dat jos masca şi i s-a făcut rău, moment în care colegii l-au scos afară. Ancheta este încă în desfăşurare, iar în funcţie de evoluţia lucrurilor vom vedea măsurile care se impun. Firma va avea datoria să întocmească dosarul de accidentare", a precizat directorul pe probleme de securitate şi sănătate în muncă din cadrul ITM Bihor, Eugen Cîrmaciu.