În această săptămână, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor sunt 972 de locuri de muncă vacante, cele mai multe, 940 din acestea fiind în Oradea.

Din totalul celor 972 de joburi disponibile, doar 95 au drept condiţie de ocupare ca angajatul să aibă studii superioare. Printre angajatorii care caută noi angajaţi se numără Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, care organizează concurs pentru asistenţi medicali, asistent social, inspectori principali şi debutanţi, psihologi, medic, educator şi consilier juridic, dar şi Consiliul Judeţean Bihor, care caută consilieri de specialitate. Firmele private din judeţ sunt în căutare de designeri, ingineri sau programatori.

Pentru absolvenţii de studii medii sau de şcoală profesională, AJOFM Bihor are în evidenţă 570 de joburi disponibile. De pildă, mai multe magazine din Oradea îşi caută casieri, iar fabricile sunt în căutare de croitori şi confecţioneri, electricieni sau montatori subansamble.

Pentru muncitorii necalificaţi sunt disponibile 275 de locuri de muncă, inclusiv de femei de serviciu, manipulanţi marfă sau paznici.

Pe această temă, citeşte şi articolul "Fuga de muncă: În timp ce firmele bihorene se plâng că nu găsesc meseriaşi, tinerii se feresc de şcolile profesionale sau le urmează degeaba"