Bihorenii în căutarea unui loc de muncă îşi pot încerca norocul la firmele sau instituţiile publice care şi-au declarat poziţiile vacante la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor.

Oferta din această săptămână cuprinde 968 de joburi, dintre care 835 în Oradea.

Pentru bihorenii absolvenţi de studii superioare pe listă se găsesc 119 locuri de muncă, multe dintre ele la companiile din parcul industrial, unde se caută specialişti în resurse umane, manager de proiecte sau ingineri.

Alte 531 de joburi sunt pentru absolvenţii de studii medii sau şcoală profesională. La fel ca în ultimele luni, cei mai căutaţi sunt casierii, confecţionerii, cusătorii, lucrătorii comerciali şi operatorii de maşini cu calcul numeric. De muncă este şi în sectorul hotelier-gastronomic, mai multe firme angajând patiseri, bucătari, ospătari sau cameriste. Muncitorii necalificaţi au o ofertă de 185 de posturi.

Pe 14 aprilie, şomerii sau cei care se gândesc să-şi schimbe jobul, vor putea merge la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată de AJOFM Bihor la Oradea Trade Center. Până acum, la bursă şi-au confirmat participarea aproape 50 de angajatori care au în total o ofertă de 1.500 de joburi.