Scrutinul pentru studenţii care vor face parte din Senatul Universităţii din Oradea în mandatul 2016-2020 s-a încheiat luni la ora 17.

În total, 949 de tineri s-au dus la vot ca să-şi aleagă reprezentanţii, un număr triplu faţă de prezenţa de la primul tur de scrutin, când numărul votanţilor a fost de 310. Prezenţa de luni este neaşteptat de mare, mai cu seamă că studenţii sunt în sesiune. În acelaşi timp, este slabă ţinând cont că numărul total al studenţilor cu drept de vot este de 13.600 de persoane.

Potrivit preşedintelui Biroului Electoral Universitar, Ştefan Herchi, scrutinul s-a derulat fără probleme. "Am avut un incident minor, un student care a votat cu buletinul pe perete, fără să intre în cabina de vot. L-am muştruluit şi a şi plecat rapid", a declarat Herchi pentru BIHOREANUL.

Membrii BEU şi ai comisiei de alegeri au rămas în Biblioteca Universităţii, ca să numere voturile adunate de fiecare din cei 45 de candidaţi.

Citeşte pe această temă şi articolele:

Cursa pentru putere: Universitarii orădeni şi-au votat reprezentanţii în Senatul academic şi se pregătesc de alegerea viitorului rector

S-au trezit din amorţeală: Studenţii orădeni îşi aleg senatorii (FOTO)