Pompierii bihoreni au devenit vicecampioni naţionali la etapa finală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, informează ISU Bihor.

Competiţia, la care au participat în total 12 echipe de pompieri militari din toată ţara, s-a desfăşurat între 21 şi 23 septembrie, la Sibiu.

Echipa bihoreană - coordonată de instructorul sportiv locotenent Flore Mihai, având ca şef de lot pe comandantul Detaşamentului de Pompieri Marghita, locotenent-colonel Sfechiş Vasile, şi ca antrenor pe plutonier adjutant Lazoc Dănuţ - a avut de trecut patru probe.

"Competitorii şi-au manifestat rezistenţa psihică şi spritul de echipă, îndemânarea şi deprinderile specifice, în cadrul celor patru probe specifice: Scara de fereastră, Pista cu obstacole pe 100 m, Ştafeta 4x100m şi Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă", se arată într-un comunicat transmis vineri de biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana Bihor. 

La final, pompierii bihoreni s-au clasat pe locul doi, în timp ce prima poziţie a fost adjudecată de echipa ISU Bacău, iar locul III de echipa ISU Sibiu.

Totodată, la individual, plutonierul major Mălăieş Adrian (foto jos), din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea, a obţinut medalia de aur la proba "Pista cu obstacole pe 100 metri".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!