Poliţiştii de frontieră din Valea lui Mihai şi Girişu de Criş au prins, marţi şi miercuri, 13 migranţi din Afganistan, Siria şi Pakistan, care au vrut să treacă ilegal graniţa spre Ungaria. Câţiva dintre ei s-au ascuns într-o maşină condusă de un român, iar alţii au fost descoperiţi în gara din localitatea Cefa.

Şapte dintre aceştia au fost găsiţi, miercuri dimineaţa, în jurul orei 4, de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai, din subordinea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

"Agenţii au observat un autoturism Mazda, înmatriculat în România, al cărui şofer a virat pe un drum secundar care ducea spre frontiera cu statul vecin, încercând să evite să fie oprit de către echipajul aflat pe comunicaţie", se arată într-un comunicat transmis de ITPF Oradea.

Polițiștii au oprit însă autoturismul și, după mai multe verificări, au aflat că şoferul şi pasagerul din dreapta sunt cetăţeni români, iar în interiorul maşinii se aflau şi alţi 7 bărbaţi, toţi din Siria. 

Migranţii cu vârste între 20 şi 37 de ani intenţionau să treacă ilegal graniţa spre Ungaria, pentru a ajunge în state din vestul Europei.

În urmă cu o zi, marţi, la ora 8.30, poliţiştii de frontieră din Girişu de Criş au depistat, în timpul unei misiuni derulate în zona lor de competenţă, şase cetăţeni străini în gara din localitatea Cefa. 

Pentru că nu și-au justificat prezența în apropierea frontierei, agenţii i-au transportat pe străini la sediul Poliţiei de Frontieră din zonă pentru cercetări, iar după verificările preliminare, au stabilit că aceștia sunt cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, majoritatea dintre ei fiind solicitanţi de azil în România.

Cetăţenii străini şi călăuzele lor sunt acum cercetaţi de oamenii legii.