Asociaţia Pescarilor Sportivi Aqua Crisius a dus zece copii cu vârste între 9 şi 14 ani într-o tabără de trei zile, pe Valea Iadului, pentru iniţierea lor în pescuit cu muscă artificială.

De vineri până duminică, copiii au aflat noţiuni noi despre recunoaşterea speciilor de peşti, management piscicol, legislaţie, etică, entomologie, ihtiologie, fly tying (confecţionarea muştelor artificiale) şi casting (lansarea şnurului de pescuit).

Totodată, ei au avut ocazia să îşi confecţioneze propriile muşte artificiale, să dobândescă o tehnică adecvată de pescuit şi chiar să o exerseze pe râu.

"Tabăra a fost organizată la Remeţi, pe Valea Iadului, cu finanţarea companiei Eltex Recycling, prin intermediul căreia toţi participanţii, selectaţi încă din luna iunie în urma unei preselecţii desfăşurate în şcoli, au beneficiat de echipament complet de pescuit cu muscă artificială (compus din cizme până la piept, minciog cu plasă cauciucată, ochelari polarizaţi, băţ, mulinetă, şnur, leader şi tippet), dar şi de servirea mesei de prânz în toate zilele taberei", se arată într-un comunicat al Aqua Crisius.