Salonta va avea un aquapark. Anunţul a fost făcut, în paralel, de primarul municipiului, Török László, şi de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, care a transmis vestea că Guvernul a alocat 118,05 milioane de lei pentru această investiţie şi prin site-ul UDMR.

Aquaparkul se va numi "Toldi", numele ales fiind inspirat de poemul-trilogie scris de Arany János. 

"După un an de muncă împreună cu Primăria şi Consiliul Local, precum şi prin grija Ministerului Dezvoltării, Guvernul României a emis o hotărâre: la Salonta se va construi un aquapark de 3 hectare, în valoare de 24 milioane de euro", a spus primarul Török László. 

Acesta a mai afirmat că realizarea unui aquapark în Salonta înseamnă "investiţii în turism, beneficii directe şi indirecte în economia oraşului nostru". 

La rândul său, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a menţionat această investiţie pe pagina sa de Facebook, unde a publicat şi un video cu randări ale investiţiei. Vestea a fost publicată şi pe site-ul UDMR, unde apare şi un mesaj al lui Cseke, care spune că în Salonta "comoara valoroasă" este apa termală, iar prin această investiţie ea va fi exploatată. 

Investiţia va cuprinde o zonă SPA, bazine, camere de masaj şi o cameră de tip salină.