Din următorul an universitar, Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea va avea o nouă specializare. În urma unei evaluări efectuate de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior, în vară facultatea va putea organiza examen de admitere şi la specializarea Medicină în limba engleză, putând să înscrie aici maxim 50 de studenţi.

"Până acum, cursurile în limba engleză erau cuprinse în specializarea Medicină. De acum, însă, avem o specializare de sine-stătătoare, astfel că şi capacitatea de şcolarizare a crescut", a explicat pentru BIHOREANUL secretara şefă a facultăţii, Luminiţa Şuta.

Conform raportului ARACIS, specializarea Medicină în limba engleză a primit calificativul încredere. "Avem autorizare de funcţionare pentru trei ani, legea prevăzând că doar după trei promoţii putem cere acreditarea", a mai spus Şuta.

În acelaşi raport al ARACIS sunt precizate rezultatele şi ale altor evaluări făcute de Agenţie la specializări orădene, mai precis la Geografie, Construcţii civile, industriale şi agricole şi la Autovehicule rutiere. Fiecare din acestea a primit calificativul încredere şi o cifră de şcolarizare mărită, mai precis la fiecare specializare se vor putea înscrie acum maxim 75 de studenţi faţă de anul trecut, când la Geografie şi la Construcţii Civile cifra maximă de şcolarizare era de 25 de studenţi, iar la Autovehicule rutiere 60.

Acelaşi calificativ de încredere l-a primit din partea ARACIS şi specializarea Limba şi literatura germană a Universităţii Partium din Oradea, care are dreptul să şcolarizeze în acest an 35 de studenţi.