Consiliul Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior a publicat pe site-ul propriu hotărârea cu privire la avizele acordate în urma evaluării mai multor programe de studii universitare.

Din acestea, zece sunt de la Universitatea din Oradea: Biologie, Matematică informatică, Turism Cultural, Studii americane, Teologie ortodoxă pastorală, Sociologie, Afaceri internaţionale, Economia comerţului, Inginerie economică industrială şi Radiologie şi imagistică.

Pentru fiecare din aceste programe de studii, ARACIS a acordat calificativul "încredere", alături de avizul specific motivului pentru care s-a făcut evaluarea.

Astfel, şapte din aceste programe de studiu au fost evaluate pentru că au atins termenul de 5 ani la care trebuie să primească vizita ARACIS, în timp ce două specializări (Turism cultural şi Studii americane, ambele de la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării) au primit autorizare de funcţionare provizorie, fiind nou-înfiinţate.

Totodată, specializarea Radiologie şi imagistică a Facultăţii de Medicină şi Farmacie a primit şi acreditare din partea ARACIS, fiindu-i mărită capacitatea de şcolarizare cu zece locuri.