În prag de sărbători, arbitri bihoreni de fotbal au avut o acţiune umanitară. Miercuri, cei mai reprezentativi dintre "cavalerii fluierului" din Bihor au fost la Centrul de Transfuzii Oradea, unde au donat sânge pentru a arăta semenilor că sunt sensibili la problemele societăţii.

"Această activitate a avut un dublu scop. Am făcut un gest umanitar, acela de a dona sânge în folosul persoanelor aflate în suferinţă, dar, totodată, am dorit să facem şi un gest de caritate, donând bonurile valorice obţinute, unei persoane cu dizabilităţi, pentru a-i face acesteia şi familiei sale sărbători mai fericite", a declarat Laurenţiu Danşa, preşedintele Asociaţiei Cavalerii Fluierului Bihor, asociaţie care a organizat acţiunea.

Printre cei care au donat sânge miercuri la Centrul de Transfuzii Oradea se numără arbitri cunoscuţi, precum Octavian Şovre, Ciprian Danşa, Marius Omuţ, Rareş Vidican, Rareş Lakatos, Ciprian Fiter, Bogdan Gireadă, Cristian Bologan şi Radu Pascu. Conform preşedintelui Asociaţiei Cavalerii Fluierului Bihor, şi alţi arbitrii bihoreni se vor alătura în zilele următoare acţiunii.

Pe lângă gestul umanitar, arbitrii divizionari bihoreni au dorit să dea un exemplu şi mai tinerilor lor colegi. "În primul rând, dorim să le arătăm că suntem ca o familie, dar şi acest gest să reprezinte un exemplu pentru ei, fiindcă, pe lângă activitatea pur sportivă, vrem să demonstrăm că nouă ne pasă de semeni, de societatea în care trăim, iar un arbitru trebuie să fie un model din toate punctele de vedere", a mai precizat Laurenţiu Danşa, făcând aluzie la modul cum se doreşte a fi formaţi tinerii arbitrii bihoreni de fotbal.