În perioada 27 iulie - 8 august, în Rusia, la Kazan, se desfăşoară Campionatele Mondiale ale Federaţiei Internaţionale de Nataţie (FINA), inclusiv cele la polo feminin şi masculin.

Pentru prima dată după 14 ani, echipa naţională a României de polo masculin nu a reuşit să se califice între primele 16 reprezentative care participă la această competiţie. România va fi reprezentată, în schimb, din rândul arbitrilor de către orădeanul Adrian Alexandrescu. Acesta va fluiera în cadrul competiţiei masculine. 

La acest CM au fost trimişi 19 arbitri care însoţesc naţionalele ţării lor, plus 7 arbitri neutri între care se încadrează şi Alexandrescu, alături de German Moller (Argentina), Mark Koganov (Azerbaidjan), Masoud Rezvani (Iran), Radoszlaw Koryzna (Polonia), Boris Margeta (Slovenia) şi Ursula Wengeroth (Elveţia).

Nu este pentru prima oară când arbitrul orădean este delegat la competiţii de nivel înalt. De-a lungul carierei sale, Adrian Alexandrescu a fluierat în patru turnee "final four" adică semifinalele şi finalele Ligii Campionilor (Roma 2011, Oradea 2012, Belgrad 2013 şi Barcelona 2014), fiind singurul arbitru din generaţia lui cu această performanţă.

De asemenea, Alexandrescu a fost unul dintre arbitrii delegaţi la semifinala Jocurilor Olimpice din 2012 din Londra. În 2013, a fost desemnat să arbitreze finala Ligii Mondiale, iar datorită prestaţiilor sale bune a şi fost inclus în Top 3 cei mai buni arbitri internaţionali FINA. Anul trecut, în 2014, orădeanul a arbitrat chiar finala Campionatului European de polo masculin.