Orădenii care au mers în cimitir în ultimele zile au observat că Administraţia Domeniului Public a pus la pământ mai mulţi copaci, dovadă fiind trunchiurile rămase în urmă.

Unul dintre criticii vehemenţi ai administraţiei oraşului, Valentin Leucuţa, a transmis mass-mediei locale fotografii cu arborii tăiaţi şi un mesaj dur la adresa edililor oraşului.

"Când opriţi aceste masacre de arbori zilnic? Culmea, nouă ne tot măriţi impozitele, pentru a plăti către RER aceste tăieri de arbori sau toaletări ce duc la uscarea arborilor. Acum continuă în cimitirul Rulikovski tăierea de arbori începută de 14 ani, în epoca distructivă Bolojan", a acuzat Leucuţa.

Directorul ADP, Liviu Andrica, susţine că pune la pământ copacii care au crescut peste mormintele concesionate în zona veche a cimitirului.

"Pe morminte au crescut copaci şi este vina noastră că nu i-am tăiat din timp. Acum pregătim acele morminte. Cu un copac pe mormânt nu se poate face înmormântare", a declarat Andrica, marţi, pentru BIHOREANUL.

Acesta a precizat că regulamentul cimitirului interzice plantarea de arbori între sau pe morminte, iar cei care au crescut sporadic de-a lungul anilor sunt tăiaţi. Adesea, chiar concesionarii solicită asta, plângându-se şi că rădăcinile distrug monumentele funerare.

"Plantarea de arbori este permisă pe alei, unde noi am plantat mii de copaci în ultimii ani", a mai spus Andrica.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!