Clubul orădean de tir cu arcul Redpoint a reuşit o nouă performanţă. Un nou titlu naţional a întregit palmaresul clubului bihorean. Este vorba despre medalia de argint şi titlul de vicecampion naţional pe care cadetul Alin Mureşan le-a obţinut la categoria sa de vârstă, la recent încheiatul Campionat Naţional de field, desfăşurat la Cluj-Napoca.

De precizat faptul că în tirul cu arcul există mai multe probe: target, field, 3D etc. Competiţiile de field sunt caracterizate de cadrul natural în care se desfăşoară, de obicei în păduri, şi de ţintele specifice (hit & miss, tripla verticală, ţinta Las Vegas etc.).

Campionatul Naţional de field a fost organizat, anul acesta, de clubul sportiv Domeniul Arcaşilor Cluj şi a adunat la start aproape 80 de arcaşi din toată ţara. Pe un parcurs de 12 ţinte, jumătate dintre ele amplasate la distanţe cunoscute, iar cealaltă jumătate la distanţe necunoscute, s-au întrecut sportivi de la diviziile de compound, barebow, olimpic şi bowhunting.

"Sportivul nostru a reuşit o performanţă foarte bună, având în vedere că el concurează la proba de target, field-ul fiind o noutate pentru el", a declarat Mircea Stroe, preşedintele clubului Redpoint.

Următoarele competiţii outdoor, care vor fi şi ultimele din acest an pentru arcaşii orădeni, vor fi Cupa Cetăţii (etapa a V-a de Campionat Judeţean) şi finala campionatului, care vor avea loc duminică 8 octombrie, în Parcul Cetăţii Oradea. După aceea, sportivii de la C.S. Redpoint vor începe pregătirile pentru sezonul competiţional indoor.