Oradea Arena, sala cu peste 5.000 de locuri inaugurată în primăvara acestui an pe amplasamentul fostei pieţe de vechituri, continuă să-şi arate hibele. Reprezentanţii CSM Oradea au anunţat miercuri că au început lucrări pentru remedierea "accesului din tribună spre suprafaţa de joc, asigurarea scaunelor şi închiderea spaţiului gol din spatele ultimului rând (n.r. - din gradenele dispuse la nivelul parchetului)". 

"Conducerea CSM Oradea transmite faptul că în cursul zilei de luni au demarat lucrările de corectare a erorilor de construcţie a tribunei de pe inelul de jos la Sala Polivalentă Oradea Arena. Reprezentanţii companiei care au construit gradenele mobile au efectuat o expertiză, urmând ca pe parcursul următoarei luni calendaristice erorile să fie corectate", se arată pe site-ul CSM.

Potrivit informării, reparaţiile vor fi finalizate în circa o lună, "pentru a asigura persoanelor ce vor lua loc în tribune cele mai bune şi sigure condiţii de a asista la evenimentele din Oradea Arena".

"Parţial, situaţia a fost remediată cu o soluţie provizorie pentru situaţia din ultimul rând al sectoarelor de pe inelul de jos. Este vorba despre ultimul rând în sectoarele 5-11", detaliază reprezentanţii clubului sportiv al Oradiei. 

Până la instalarea unor balustrade de protecţie, CSM Oradea le va oferi alternative persoanelor care au achiziţionat abonamente în ultimul rând din tribunele de pe inelul de jos. "Posesorii de abonamente pe ultimul rând în sectoarele 1-4 vor putea să urmărească meciurile până la rezolvarea situaţiei din ultimul rând al acestor sectoare, în primul sau ultimul rând al sectoarelor 17, 18, 29, 30 sau 31", se arată în informarea menţionată. 

Reprezentanţii CSM Oradea fac referire şi la sonorizarea defectuoasă din arenă. "Referitor la sistemul de sonorizare, acesta este funcţional, însă sala nu a fost prevăzută cu un tratament acustic. Remedierea acestei situaţii va fi de mai lungă durată, urmând ca în perioada următoare să fie realizat un proiect. Pe baza acestuia se vor achiziţiona şi instala materialele necesare pentru o cât mai bună experienţă din acest punct de vedere", se menţionează în comunicat.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, încă de la inaugurarea cu All Star Game-ul baschetului românesc, au fost sesizate mai multe probleme legate de felul în care a fost construită Oradea Arena. De pildă, în sectoarele superioare s-au văzut diverse denivelări la nivelul scărilor. Tot despre acea zonă s-au plâns mai mulţi că lipsesc balustradele pe lângă trepte, iar asta ar putea duce la accidente, la fel cum au existat nemulţumiri şi legate de felul deficitar în care au fost prinse scaunele în anumite zone ale arenei. Şi atunci, sonorizarea a lăsat de dorit. 

Oradea Arena a fost ridicată de Construcţii Erbaşu, printr-un proiect coordonat de la nivel central de Compania Naţională de Investiţii, care a alocat în acest sens circa 24 de milioane de euro. Şi Primăria Oradea a investit 5,2 milioane de euro, asigurând racordurile la utilităţi, căile de acces şi peste 800 de locuri de parcare, inclusiv pentru autocare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!