În această săptămână, de marţi până duminică, la Arena "Antonio Alexe" din Oradea, se desfăşoară întrecerile ediţiei din acest an ale Superligii Naţionale de spadă. Competiţia se desfăşoară atât la feminin, cât şi la masculin, individual şi pe echipe.

Orădence fără podium

Întrecerile reunesc la start cei mai buni sportivi români ai momentului de la această disciplină. Marţi, în prima zi a competiţiei, au fost programate întrecerile individuale la feminin. Au participat 36 de sportive, Oradea având patru reprezentante, una de la CSM, Adela Bodea, şi trei de la CS Crişul, Handlery Anna, Fazekas Lilla şi Corpos Monica.

Pe primul loc s-a situat vicecampioana olimpică Anamaria Brânză, de la Steaua, care a învins-o în finală colega sa de club Simona Deac. Pe locul III s-au situat Simona Alexandru şi Alina Vasile, prima de la Steaua, cea de-a doua de la Univ. Craiova.

Aflate la început de carieră competiţională, tinerele sportive orădene s-au situat în partea inferioară a clasamentului. Nu a putut participa, fiind accidentată, Raluca Grossman, de la CSM, iar tânăra speranţă a spadei feminine orădene, Bianca Benea, nu a putut fi înscrisă în competiţie întrucât are doar 12 ani, limita de vârstă fiind de 13 ani, pentru a putea participa. De altfel, celelalte sportive de la CS Crişul participante au vârste de 13 şi 14 ani.

Spadă pe echipe

Miercuri şi joi, este programată Superliga feminină pe echipă. Astfel, cele mai bune 8 echipe feminine de spadă din ţară se vor întrece la această competiţie, printre acestea aflându-se, în premieră, şi o echipă din Oradea, CS Crişul. Cum elevele antrenorului emerit Nicolae Ille sunt foarte tinere şi neexperimentate, ele nu pot emite pretenţii. Favorite la primele două locuri se anunţă Steaua şi Universitatea Craiova.

Vineri, competiţia de la Oradea va programa întrecerile individuale ale băieţilor. Vor fi prezenţi 64 de sportivi, dintre care 12 orădeni de la cluburile CSM şi Crişul. Dintre elevii antrenorului Nicolae Ille, nu vor lipsi, Radu Andrei, fraţi Tardi, Otto, Zsolt şi Zoltan sau Andrei Timoce.

În fine, în ultimele două zile, sâmbătă şi duminică, va avea loc Superliga masculin. Şi aici vor participa 8 echipe, dintre care două din Oradea, CSM şi CS Crişul.

Echipa orădeană CSM, de 10 ori campioană naţională în ultimii 12 ani şi vicecampioană europeană în urmă cu trei ani, are ca obiectiv recucerirea titlului naţional, pierdut anul trecut, atunci când acuzele pentru acest eşec au planat asupra lui Alexandru Nyisztor. Zilnic, întrecerile de spadă de la Arena "Antonio Alexe" debutează de la ora 9.