În memoria celei care a fost Lenke Ziszovits Popper, "o Simona Halep a Oradiei în perioada interbelică", Asociaţia Tikvah Oradea, în colaborare cu Primăria Municipiului Oradea şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Bihor, a organizat în perioada 5-7 iulie, pe terenurile Clubului Sportiv "Voinţa" Oradea cea de-a II-a ediţie a Cupei memoriale Lenke Ziszovits Popper.

Competiţia a fost rezervată copiilor. La turneu au participat tenismeni din Oradea şi Beiuş, care au concurat pentru cupe şi diplome acordate celor clasaţi pe podium. "S-a jucat în sistem turneu pe trei nivele de pregătire a copiilor", a precizat directorul CS Voinţa, Mircea Drăgoi, care mai susţine că "organizatorii vor face demersurile ca ediţia viitoare a acestei competiţii să fie inclusă în calendarul competiţional al Federaţiei Române de Tenis, memorialul devenind astfel un turneu naţional".

Iată care a fost clasamentul ediţiei 2014 a Cupei memoriale Lenke Ziszovits Popper:

Categoria copii nivelul I, finala: Maia Incer-Maria Coroian 6-4, 7-5; locurile III Rareş Groza şi Iasmine Smeu-Mare;

Categoria copii nivelul II, finala: Ştefania Secară-Veronica Isai 6-3, 6-4; locurile III Bianca Moise, George Sotoc;

Categoria copii nivelul III: Nagy Norbert-Nagy Arpad 6-4, 5-7, 7-6(8).

De precizat că, în debutul competiţiei, copiii participanţi i-au putut afla povestea şi performanţele lui Lenke, scrisă de BIHOREANUL în urmă cu două săptămâni.

Aşa cum ziarul nostru a scris, orădeanca Lenke Ziszovits Popper a fost prima sportivă din România premiată de Regele Carol al II-lea, multiplă campioană naţională şi medaliată la campionatele balcanice în perioada interbelică. Adolescenta concura pentru CAO, reuşind să domine ani la rând topul naţional şi obţinând 9 titluri de campioană a României.

Citiţi povestea ei în articolul: "As" exterminat: Şi Oradea a avut o Simona Halep, în perioada interbelică