Palm Tower este proiectat cu o înălţime de peste un kilometru, iar când va fi inaugurat va deveni cel mai înalt zgârie-nori din lume. Arhitectul român, Cristian Gavrilescu este coordonatorul designului clădirii din Dubai. El a emigrat în SUA în 1998, imediat după ce a absolvit Institutul de Arhitectură din Bucureşti. În State, a obţinut masterul şi licenţa de arhitect al statului New York.

La 41 de ani, arhitectul din Vatra Dornei, se poate lăuda cu designul Palm Tower, dar şi cu faptul că, la proiectarea clădirii, lucrează alături de specialişti renumiţi precum I.M. Pei, cel care este responsabil pentru piramida de la Luvru şi Leslie Robertson, cel care a „desenat" World Trade Center.

Construcţia gigantului Palm Tower a fost demarată în 2007, arhitecţii inspirându-se din structura bambusului pentru a creiona actuala formă structurală a clădirii. Finalizarea acesteia este estimată pentru 2012. Până atunci, prima poziţie în topul mondial al celor mai înalte clădiri e ocupată de Burj Dubai, cu o înălţime de 828 de metri.