Răsucindu-şi părul cu un creion, în cealaltă mână ţine un altul. Apasă "play" şi ascultă sunetele muzicii preferate. E noapte şi n-o deranjează nimeni, aşa că poate să schiţeze în voie. Se apleacă peste planşetă, liniile încep să se îmbine, iar pe coala albă se profilează schiţa unei case.

Aşa arată nopţile Suzanei, o tânără care nu doar că admiră ce e frumos, dar vrea să-l şi transpună sub forma unor clădiri care să fie trainice şi să împodobească străzile.

Precisul şi frumosul

Suzi a găsit modalitatea de a îmbina calculele matematice cu frumosul. Studentă în anul II la Facultatea de Arhitectură, vrea să ajungă cea mai bună în meserie şi să poată concepe orice tip de clădire. Pentru asta, îşi ocupă mult timp cu şcoala, unde îi place să facă fel şi fel de experimente.

"Pentru că am fost dansatoare, cel mai mult mi-a plăcut să proiectez o sală de dans. Am făcut-o aşa cum mi-ar plăcea mie: colorată şi dinamică", povesteşte ea. După încă patru ani de facultate, se va înscrie la masterat, iar apoi vrea ca numele ei să fie legat măcar de câteva clădiri care să atragă privirile generaţii peste generaţii.

Până să-şi vadă visul împlinit, Suzi îşi dedică timpul şi celorlalte pasiuni. În pas cu tinerele generaţiei sale, îşi cheltuie timpul la fitness, dar şi cu lectura, căci de câte ori poate, se delectează în parc cu cărţile preferate, fie ele de istoria arhitecturii, a artei sau chiar de filozofie.

Ruj roşu pentru zile roz

Ultima carte pe care a citit-o este "Aforisme asupra înţelepciunii în viaţă", de Schopenhauer. "Mi s-a părut puţin complicat, dar în fond sunt un fel de lecţii de viaţă, valabile şi pentru zilele noastre", explică tânăra. E conştientă că pasiunea pentru lectură i-ar putea aduce remarci de genul "face pe deşteapta", dar nu bagă în seamă "răutăcismele", de oriunde ar veni.

Suzi colaborează cu agenţia Amalia Judea Art&Fahion pentru diverse proiecte, însă spune că modelingul e doar o pasiune adiacentă, pe care o exersează organizat doar pentru că oricum îi place să fie tot timpul aranjată. Din trusa de machiaj, se destăinuie fata, nu-i lipseşte rujul roşu, "semn al eleganţei, siguranţei şi feminităţii, dar şi al vitalităţii".

Şi, oricât pare de ciudat, speră că îşi va imprima aceste trăsături şi pe clădirile care, deocamdată, se înalţă doar în imaginaţie, astfel încât să-i semene: să fie elegante, îndrăzneţe şi trainice...


FRUMOASĂ CU CARTE

Suzana Marin
Vârstă: 20 ani
Ochi: verzi
Zodie: Leu
Înălţime: 1,63 m
Greutate: 46 kg
Măsuri: 89-60-90
Hobby: lectura, dansul