Arhitectul Cristian Puşcaş este noul preşedinte al filialei judeţene a Partidului Mişcarea Populară, fiind numit de conducerea centrală a formaţiunii în locul fostului jurnalist Daniel Meze, care, alături de trupa lui, a obţinut rezultate slabe în alegerile locale din Bihor.

Cristian Puşcaş şi-a dat demisia din PNL şi, ca atare, din Consiliul Local Oradea la începutul acestui an, spunând că, în postura de fost PDL-ist nu a reuşit să se integreze în formaţiunea creată prin fuziunea celor două partide.

Puşcaş a fost curtat de mai multe partide înaintea alegerilor locale din iunie, însă a refuzat să candideze sau să susţină vreo formaţiune. Acum, însă, a acceptat să fie numit preşedinte al PMP Bihor. "Politicul poate influenţa comunitatea. Am considerat că PMP este partidul în care pot să-mi pun în aplicare viziunea politică, socială şi comunitară", a declarat, contactat de BIHOREANUL, Cristian Puşcaş.

Noul lider al formaţiunii lui Băsescu a spus că, în următoarea perioadă, îşi propune să construiască "o structură politică dedicată cu adevărat comunităţii orădene". "Este clar că imaginea partidului este şifonată în Bihor. Problema au fost candidaţii la alegerile locale, nu platforma şi viziunea politică a partidului. Candidaţii respectivi au fost înlăturaţi pe baza rezultatelor pe care le-au obţinut, precum şi a evoluţiei lor pe timpul precampaniei şi campaniei electorale", a afirmat Puşcaş.

La alegerile locale, Daniel Meze, care a deschis lista PMP Bihor pentru Consiliul Judeţean, a adunat doar 1,79% (4.635) din voturile bihorenilor, în timp ce prietenul său Horea Vuşcan a strâns şi mai puţin, adică doar 1,48% (1.096) din voturi pentru Primăria Oradea. În judeţ, PMP Bihor are 9 consilieri locali şi doi viceprimari, la Copăcel şi Hidişelu de Sus.

Cristian Puşcaş va fi anunţat drept preşedinte al PMP Bihor, luni, de către preşedintele executiv al partidului la nivel naţional, Eugen Tomac, care va susţine o conferinţă de presă la Oradea.