Arhitectul orădean Cristian Puşcaş şi-a dat demisia din Partidul Naţional Liberal şi implicit din Consiliul Local Oradea.

"Ca o consecinţă a faptului că nu am reuşit să mă integrez în echipa PNL, am hotărât să-mi înaintez demisia din partid şi implicit din funcţia de consilier în Consiliul Local al Municipiului Oradea. Demisia a fost inregistrata la sediul PNL Bihor din Parcul Traian, nr. 14, in ziua de luni, 25.01.2016", a anunţat, joi, Cristian Puşcaş, printr-un mesaj transmis jurnaliştilor pe Facebook.

Întrebat de BIHOREANUL de ce a luat această decizie acum, înaintea campaniei electorale şi de altfel chiar în ziua în care PNL îşi desemnează candidaţii la alegerile locale, Puşcaş a răspuns că a anunţat acum deoarece "se apropie campania şi nu doresc să încurc partidul în programul de campanie".

În plus, el a subliniat că decizia sa nu are legătură cu desemnarea candidaţilor. "Pur şi simplu e vorba de un alt tip de organizare, o altfel de abordare politică... cu care eu nu am rezonat (...) Resimt incapacitatea mea de a ma face util în organizaţie de mai mult timp, prin urmare e cel mai corect faţă de toată lumea să mă retrag", a spus Puşcaş, negând şi varianta în care va înscrie într-un alt partid.

"O să îmi văd de firmă, de catedră, de familie.... Încep printr-un concediu de mâine. Nu, nu mă înscriu în alt partid, am primit oferte dar le-am refuzat", a mai arătat arhitectul.

În vârstă de 36 de ani şi preparator universitar la Facultatea Construcţii, Cadastru şi Arhitectură a Universităţii din Oradea, Cristian Puşcaş provine din PDL şi era consilier local din 2013, de la demisia lui Dorin Corcheş din CL.

În plan profesional, între altele, de numele arhitectului Cristian Puşcaş se leagă proiectul reabilitării Sinagogii Zion şi a Sinagogii Ordotoxe din strada Primăriei, a cărei reabilitare nu a fost încă finalizată.