Asociaţia Pescarilor Sportivit Aqua Crisius, împreună cu Fundaţia pentru Parteneriat şi cu MOL România, derulează un proiect de promovare a ariei naturale protejate din preajma comunei Tinca. Horia Horgea (foto), coordonatorul proiectului "Să ne cunoaştem aria naturală protejată", spune că obiectivul este de a face oamenii din Tinca să conştientizeze că locuiesc într-o zonă protejată şi de a oferi vizitatorilor informaţii turistice privind acest areal.

Turiştii vor avea la dispoziţie un centru de vizitare în care vor găsi tot ce-i interesează despre comuna Tinca, dar şi o potecă tematică, ce va avea cinci panouri informative: despre habitatul şi flora din zonă, despre speciile de animale, despre tradiţiile locale, istoricul zonei şi prezentarea generală a sitului.

De asemenea, vor fi şcoliţi 15 formatori de opinie din rândul localnicilor, care să poată oferi oricui informaţii. Valoarea proiectului este de aproape 25.000 de lei, din care peste 18.500 vin de la Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.