Arina Moș, unul dintre viceprimarii Oradiei, a fost aleasă, miercuri, în funcția de președintă a organizației municipale a Partidului Național Liberal. La întrunirea Biroului Politic Local al Organizației Femeilor Liberale, care s-a desfășurat în sala mare a Primăriei, Ilie Bolojan a spus că „nu este atât de importantă cota de gen cât este cota de competenţă...”.

Cota de competență

Prim-vicepreședinte au fost alese Ligia Oala şi Camelia Buhaş. „De profesie jurist, Ligia Oala este actualul director de cabinet al Cancelariei Instituţiei Prefectului din judeţul Bihor. Medic legist şi consilier local PNL la Primăria nunicipiului Oradea, Camelia Buhaş, după 5 ani la conducerea OFL Oradea, a predat ştafeta Arinei Moş”, se arată într-un comunicat al PNL. 

La întrunirea Biroului Politic Local au participat și președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, totodată șeful CJ Bihor, președintele PNL Oradea, Florin Birta, primarul Oradiei, precum şi Florica Cherecheş, preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale din România.

„Nu este atât de importantă cota de gen într-o societate care tinde către dezvoltare, cât sunt de importante: cota de competenţă, cota de responsabilitate şi cota de muncă în echipă. Acestea sunt coordonatele care ar trebui să ghideze fiecare organizaţie politică", a spus, în deschidere, Ilie Bolojan, potrivit comunicatului. 

Șeful PNL Bihor le-a mulțumit femeilor liberale pentru susţinerea politică dovedită în ultimii ani, dar şi pentru spiritul de echipă manifestat prin prezenţă şi implicare. 

„Doamna Moş are întreaga mea susţinere având în vedere atât competenţele sale administrative şi profesionale, fiindu-mi un sprijin în Primăria municipiului Oradea, cât şi cele politice, prin implicarea din calitatea de simplu membru până la funcţia de vicepreşedinte al PNL Bihor", a spus și Florin Birta.

Femei tinere, femei frumoase, femei deștepte

Noua șefă a OFL Oradea, Arina Moș, a spus că își dorește să primească noi membre competente în organizație.

„Din capul locului, vă spun că nu îmi propun să conduc această organizaţie doar de dragul unei funcţii în plus. Nu simt nevoia unei noi titulaturi la rever. Îmi doresc să fiu înconjurată, în OFL, de femei serioase, puternice, cu realizări profesionale, hotărâte să schimbe ceva în jurul lor. O organizaţie care îşi stabileşte obiective clare şi le îndeplineşte, fără să caute alibiuri. În anii ce vin, avem nevoie de evenimente care sa ne unească, de iniţiative multiple care să stimuleze un cadru cât mai larg de participare, deoarece OFL nu poate fi o organizaţie cu circuit închis. Ţin ca OFL să devină cadrul în care să se dezvolte femei tinere, femei frumoase, şi deştepte, care să primească sprijinul membrelor cu experienţă. Extrem de important pentru viitorul acestui partid, avem nevoie de femei lideri pentru PNL”. 

Pentru cele 10 locuri de vicepreşedinţi au candidat 15 femei, în timp ce, pentru cele 15 locuri de membri, au candidat 18 femei liberale. 


Noua componenţă a biroului politic OFL Oradea:

Preşedinte: Arina Patricia Simina Moş
Prim-Vicepreşedinţi:
Ligia Oala
Camelia Liana Buhaş
Trezorier: Mădălina Cormoş
Vicepreşedinţi: 
Camelia Dulca
Paula Marian
Ancuţa Florina Şchiop
Nicoleta Faur
Ioana Teodora Mocan
Liliana Moşincat
Luminiţa Vulcu
Anca Popescu
Cristina Ioana Todoran
Simona Martin

Membri:
Maria Ardeleanu
Mariana Onuţan
Monica Ambro
Ramona Mateaş
Nela Herman
Maria Letea
Ioana Pop Coman
Valeria Ana Trifa
Adriana Farkas
Elena Popa
Cristina Maria Parasca Marc
Alexandra Popa
Mihaela Cecilia Codrea
Liliana Bungău
Mihaela Popoviciu
Secretar General: Alina-Maria Balaj
Secretar General Adjunct:
Loredana Mihăescu
Olivia Popovici

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!