Fosta consilieră a primarului Ilie Bolojan, Arina Moş, a fost numită, marţi, 26 februarie, în funcţia de director general al Administraţiei Social Comunitare Oradea, ca urmare a concursului pe care l-a susţinut pe 20 februarie la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în Bucureşti şi pe care l-a câştigat cu o notă de peste 9.

În vârstă de 33 de ani, Arina Moş este absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Juridice din Oradea. Iniţial aceasta a fost consilier juridic al unei firme private, iar din 2008 a fost numită consiliera primarului.

"Îmi propun să schimb imaginea ASCO, în sensul că aş dori să fie mult mai deschisă spre cetăţenii care se află în situaţii vulnerabile. Asta în măsura în care se poate în aceste condiţii economice. Oamenii trebuie să ştie, însă, că suntem acolo pentru ei", a declarat pentru BIHOREANUL Arina Moş, adăugând că a avut deja contact cu problemele sociale ale orădenilor în audienţele primarului.

Noua directoare a ASCO a fost prezentată angajaţilor instituţiei marţi dimineaţă, de către primarul Ilie Bolojan şi viceprimarul Ovidiu Mureşan.

Arina Moş a fost singurul candidat la concursul pentru această funcţie. În ASCO circulau zvonuri care o dădeau câştigătoare încă dinaintea organizării concursului. Unul dintre motive a fost faptul că printre condiţiile de concurs stabilite de conducerea Primăriei s-a numărat aceea ca potenţialii candidaţi să fie absolvenţi în domeniul ştiinţelor juridice, adică tocmai specializarea acesteia.

Citeşte pe această temă: Consiliera primarului Ilie Bolojan, Arina Moş, va fi noul director al ASCO, după ce a candidat de una singură