Asociaţia Necuvinte în colaborare cu Poliţia Română organizează, marţi, ora 10, un eveniment de informare, conştientizare şi sensibilizare cu privire la fenomenul violenţei în familie, în Sala Mare a Primăriei. 

Aici va fi proiectat documentarul "Aripi Frânte" care a dat şi numele campaniei, se vor distribui materiale şi se vor purta discuţii cu participanţii privind metodele de prevenire şi ieşire dintr-o relaţie de tip abuziv. Toţi orădenii interesaţi sunt aşteptaţi la eveniment.

Asociaţia Necuvinte a lansat pe 1 iulie 2016 în colaborare cu Poliţia Română campania naţională de prevenire a violenţei intrafamiliale "Aripi Frânte".

Punctul central al campaniei îl reprezintă filmul documentar "Aripi Frânte". El prezintă situaţia victimelor violenţei domestice din România care nu au cerut ajutorul nimănui, prin câteva cazuri ale unor deţinute aflate în Penitenciarul de Femei Târgşor.  

"Documentarul este construit în jurul poveştilor unor femei care au trăit o viaţă în abuzuri şi frică, ce le-a motivat pe acestea să reziste ani de zile unor suferinţe crunte, să nu ceară ajutorul nimănui, ajungând la un moment dat să clacheze şi să devina din victimă agresor, făcându-şi singure dreptate", transmit organizatorii.

În cadrul acestei campanii, a fost realizat şi Ghidul Siguranţei Victimelor Violenţei în Familie, care până la finalul anului va fi distribuit în toate secţiile de poliţie la nivel naţional.

Acest Ghid se adresează persoanelor care înţeleg că se află într-o situaţie de tip abuziv şi fac primii paşi spre a ieşi din acel mediu. Ghidul este însoţit de afişe care vor fi lipite în scările de bloc la aviziere. Afişele vizează "cifra neagră" a violenţei, acele persoane necurpinse de nici o statistică, care nu au vorbit niciodată despre ceea ce trăiesc.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei Oradea.