Poliţiştii locali din Oradea se pregătesc de proces cu... Primăria Oradea.

Consiliul Local a respins săptămâna trecută plângerea prealabilă înaintată de o parte a angajaţilor instituţiei împotriva Regulamentului de organizare şi funcţionare a Poliţiei Locale adoptat în decembrie 2023.

Pe de o parte, juriştii Primăriei susţin că normativul este perfect legal, pe de altă parte contestatarii pretind că el încalcă Legea Poliţiei Locale.

Strânşi în jurul poliţistului local Toth Zoltan Ovidiu, fost candidat la funcţia de director al instituţiei şi şef al unei formaţiuni sindicale afiliate Sindicatului Naţional Meridian al Poliţiştilor Locali, cam 20 de sindicalişti vor să ceară instanţei să amendeze Regulamentul.

Cum legislaţia prevede că poliţiştii locali "pot" purta armament în timpul serviciului, iar Regulamentul aprobat de Consiliul Local Oradea spune că "sunt obligaţi" să poarte armă, contestatarii cer ca Regulamentul să înlocuiască prevederea că angajaţii instituţiei "pot" primi un spor de 15% pentru condiţii periculoase date de purtarea armei, cu menţiunea că acordarea bonusului e obligatorie.

Dacă tot au pistol, să aibă şi spor!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!