Acţiunea procurorilor DIICOT a început duminică, la ora şase dimineaţa, descinderile având loc în opt locaţii, existând posibilitatea ca acţiunea să fie extinsă şi în judeţul Giurgiu.

Potrivit Antena 3, acţiunea poliţiei are legătură cu membri ai clanului Preda, implicat în scandalul cu agenţii BGS de la mall-ul din Drumul Taberii. Potrivit NewsIn, membrii clanului Preda, implicaţi anul acesta în mai mute scandaluri cu violenţa, erau monitorizaţi de mai multă vreme.

Furtul de arme de la Ciorogârla a fost descoperit pe 28 ianuarie. A fost cel mai mare furt de armament comis vreodată dintr-o unitate militară din România. Din depozitul de la Ciorogârla au dispărut mai multe zeci de arme. Este vorba despre mai multe pistoale mitralieră de tip AKM, de pistoale de calibru mai mic, baionete, binocluri şi o puşcă-mitralieră cu afet. Autorităţile au specificat însă că din depozit nu s-a furat şi muniţie.

Procurorii militari au deschis o anchetă şi au audiat în acest caz peste 140 de persoane. În urma anchetei procurorii au început urmărirea penală pentru furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi călcare de consemn împotriva a şapte cadre militare. Astfel, sergentul major Gagea Ionuţ, caporalul Petrică Ion şi caporalul Tudorache Marius au fost acuzaţi că au participat direct la furtul de armament. Cei trei au fost prezentaţi tribunalului Militar Bucureşti şi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

Ceilalţi patru, sergentul Tudorache Marian, caporalul Dinu Marian, caporalul Radu Cristian şi soldatul Niţă Nicuşor sunt acuzaţi că nu şi-au îndeplinit atribuţiile în timpul serviciului şi au făcut posibil furtul armelor.

Scandalul furtului de arme a făcut victime şi în conducerea armatei. La câteva zile de la descoperirea furtului, 17 cadre militare şi-au pierdut funcţiile. Printre acestea se numără şeful Aviaţiei Militare, şeful contra-informaţiilor şi şeful Poliţiei Militare.