Evenimentul de deschidere stagiunii Filarmonicii Oradea, ce poartă numele de „Ecosul (sau casa) armoniei”, va fi unul grandios, joi, 3 octombrie, ora 19, și va aduce pe scenă Corul și Orchestra instituției, pe noul dirijor Andrej Vesel și pe contratenorul Sebastian Vaida.

Programul se anunță unul plin de inspirație și bucurie, care emană deopotrivă putere și pace, credință și nonconformism, mântuire și triumf.

Acesta include lucrări de L.v. Beethoven: Simfonia a III-a „Eroica”, L. Bernstein: Chichester Psalms și A. Schönberg: Friede auf Erden (Pace pe pământ), op. 13. Cel din urmă compozitor este și sărbătorit cu această ocazie, la împlinirea a 150 de ani de la nașterea sa.

„Publicul orădean este invitat să se bucure de această seară a contrastelor și a măreției, precum și de seria de concerte pregătite de Filarmonica de Stat Oradea pe parcursul stagiunii 2024-2025, cu lucrări versatile, cunoscute sau chiar complicate, provocând auditoriul să descopere, să se bucure și să iubească muzica”, au transmis comunicatorii Filarmonicii.

Bilete la concertul de deschidere a stagiunii pot fi achiziționate la casieria instituției, precum și online aici, la prețuri între 15 și 50 de lei, în funcție de categoria aleasă și de locul din sală.

De asemenea, melomanii pot cumpăra pachete pentru 4, 8 sau 12 concerte, pachete ce oferă acces gratuit la recitalurile organizate de Filarmonica de Stat.

Programul concertelor Filarmonicii de Stat Oradea, pe anul acesta, poate fi consultat pe www.filarmonicaoradea.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!