Centrul pentru spiritualitate, cultură şi dialog Posticum (strada Teiului) aduce la Oradea o expoziţie inedită de cultură şi artă persană, care va putea fi vizitată în perioada 30 martie – 2 aprilie.

În cadrul expoziţiei, vizitatorii vor putea vedea obiecte de ceramică şi ţesături realizate de meşteşugari persani, precum şi asculta muzică iraniană originală şi viziona filme ce prezintă cele mai interesante locuri din Iran.

"Expoziţia are ca scop fundamental să prezinte şi să facă cunoscute din şirul culturilor milenare îndepărtate valorile tradiţionale ale civilizaţiei persano-iraniene, precum şi intenţia de a dispersa confuziile care îşi trag rădăcinile din lipsa de informaţii", transmit organizatorii.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Centrul Comercial Iranian din Ungaria şi Centrul pentru Cultură şi Artă Persană din Budapesta.

Cu această ocazie, expoziţia "Ars Persica" este adusă pentru prima oară în România. "O dată cu vernisajul acestei expoziţii începe un şir de evenimente de prezentare a culturii persane în Europa, care are ca scop de a acorda asistenţă la cunoaşterea reciprocă şi acceptarea valorilor unor civilizaţii îndepărtate geografic", se mai arată într-un comunicat al Posticum.

Vizitatorii acestei expoziţii sunt aşteptaţi de lucrări iraniene contemporane de artizanat, care continuă tradiţia milenară a meşteşugarilor persani. Pe lângă lucrările realizate cu măiestrie vizitatorii pot asculta muzică iraniană originală, şi pot viziona filme care prezintă cele mai interesante locuri din Iran.

Vernisajul expoziţiei va avea loc pe 30 martie, la ora 17. Ulterior, aceasta va putea fi vizitată (pe 1 şi 2 aprilie) între orele 10 şi 19.