Grădina Ma Hub din Oradea va găzdui marți seara, de la ora 20, o proiecție specială a documentarului „Arsenie. Viața de apoi”, în prezența regizorului Alexandru Solomon, care va intra în dialog cu publicul.

Potrivit Cinemagia, filmul îi poartă pe spectatori pe urmele lui Arsenie Boca împreună cu douăzeci de pelerini, aleși în urma unui casting.

„Acest road movie ne poartă pe urmele lui Arsenie Boca, într-un pelerinaj pus în scenă. Pelerinii și regizorul refac presupusele miracole atribuite părintelui, le dezbat și se confesează. Povestit prin ochii credincioșilor, observați de un regizor sceptic, filmul surprinde cum se reflectă societatea românească în imaginea acestui om care urmează să fie canonizat” - este sinopsisul documentarului. 

Alexandru Solomon spune în notă regizorală că Arsenie Boca a devenit „o figură salvatoare pentru milioane de oameni”, ba chiar o „icoană”. 

„În miezul frustrărilor noastre, privirea hipnotică a unui călugăr mort de mai bine de trei decenii ne promite o lume mai bună. O lume dezamăgită, care și-a pierdut încrederea în orice, așteaptă de la acest viitor sfânt miracolul unor schimbări care nu s-au mai petrecut. Legenda părintelui Arsenie Boca – căci despre el este vorba – umple golul lăsat de deziluziile ultimilor 30 de ani. După o viață mai degrabă obișnuită pentru timpurile în care a trăit, Arsenie Boca se bucură de o viață de apoi ieșită din comun, devenind nu numai o figură salvatoare pentru milioane de oameni sau un brand omniprezent, ci și o icoană a timpurilor frământate pe care le trăim”, transmite regizorul.

Biletele s-au pus în vânzare prin platforma ambilet.ro, la prețul de 35 de lei pentru adulți, respectiv 20 de lei pentru studenți și elevi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!