Pentru al treilea an consecutiv, elevii Școlii de Arte Francisc Hubic și-au etalat talentul și priceperea în fața orădenilor.

Miercuri seară, în parcul Libertății, cursanții din clasele de coregrafie, muzică clasică, populară, ușoară sau care studiază instrumente au cântat în faţa orădenilor, iar colegii lor de la pictură și grafică și-au expus lucrările.

De vârstă mică sau mai experimentați, elevii care studiază muzica au oferit un recital în fața profesorilor, părinților și a celor care s-au aflat în parc, trecând astfel și prin „examenul publicului”, unul important pentru artiști.

Cei care studiază muzica populară au venit îmbrăcați în costume populare, oferind și culoare spectacolului. Apoi, elevii din clasele de coregrafie au transformat aleile parcului într-o scenă de dans.

„Este un eveniment de o amploare mai mare și ajuns la a treia ediție. Pe aceeași scenă, în aer liber, toate artele și-au dat mâna”, a declarat Liviu Buțiu, directorul Centrului de Cultură al Județului Bihor, din care face parte și Școala de Arte Francisc Hubic.

Directorul a subliniat și că este important ca viitorii artiști să performeze în fața publicului, ca să învețe să-și stăpânească emoțiile, iar Școala de Arte își dorește și să animeze spațiile publice din Oradea, motiv pentru care acest eveniment a avut loc după-masa, într-unul dintre cele mai tranzitate parcuri din oraș.

Intitulat „Arta ne unește”, spectacolul a fost coordonat de profesoara Alina Orban, împreună cu colegii ei de la clasele de arte plastice, muzică și coregrafie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!