Sculptorul Rudolf Bone va inaugura joi, de la ora 19, Memory of form, vernisajul lucrărilor sale, prezentate într-un stadiu inedit. După ce a creat o serie de lucrări din metale, acesta a pornit un proces de transformare a lor, în etape.

"Bone Rudolf e un artist care experimentează. De data aceasta şi-a propus un demers cu totul nou. Şi-a pus lucrările în faţa unui tăvălug şi le-a îndreptat. În această variantă, ele vor fi prezentate joi la vernisaj", a explicat Constantin Costea, directorul Galeriei Konstant.

Expoziţia va fi urmată de o alta, care va avea loc pe 29 aprilie şi va prezenta aceleaşi lucrări transformate prin compactare. Vizitatorii vor putea vedea faza finală pe 6 mai, când sculpturile vor fi redevenit lingouri de metal.

"Artistul se joacă cu ideea de materie şi formă. El vrea să scape de neajunsurile materiei şi va aduce lucrările înapoi în stadiul iniţial, adică în lingouri de metal", a mai declarat Costea.

Procesul de transformare a lucrărilor metalice va fi filmat, iar imaginile vor fi proiectate pentru public în timpul expoziţiei.

Sculptorul Rudolf Bone a predat la Universităţile din Cluj şi Timişoara. Acum, artistul îi învaţă sculptura pe tinerii orădeni, studenţi la Facultatea de Arte Plastice.

Seria vernisajelor va avea loc la Galeria Konstant, situată pe Calea Clujului, colţ cu Piaţa Tineretului numărul 1.