Artista orădeană Adela Rusu a câştigat locul I la categoria open, secţiunea patrimoniu cultural, în cadrul Salonului Naţional de Fotografie Fotogeografica 2024, cu o imagine emoționantă.

Conform unui comunicat de presă transmis vineri de organizatori, Salonul Naţional de Fotografie Fotogeografica s-a deschis marţi, 15 octombrie, la Biblioteca Naţională a României din Bucureşti. 

În cadrul acestuia au fost premiaţi mai mulţi fotografi, la categoria deschisă tuturor doritorilor şi la cea dedicată elevilor şi studenţilor. De asemenea, doritorii au putut să aleagă dintre mai multe secţiuni: patrimoniu cultural, peisaj natural sau wildlife.

"Fotogeografica este un brand consacrat al artei fotografice prin care se promovează valorile naturii, culturii şi tradiţiilor româneşti", au mai transmis organizatorii.

Fotografa Adela Rusa a obţinut premiul I la categoria patrimoniu cultural cu o fotografie realizată în judeţul Sălaj, cu titlul "Amintiri din tinereţe".

Imaginea prezintă o bunicuţă îmbrăcată în straie populare, care ţine în mână un tablou cu mai mulţi tineri elevi pe care scrie "Şcolarii din Căpîlna în anul 1928", în timp ce se uită nostalgic pe fereastră.

De asemenea, la această secţiune au mai fost premiaţi şi Gabriel Motica (II, Maramureș) cu "Poveste la un secol și un an" şi Cristian Cumpătă (III, Dolj) cu "Hora Băileşti" (foto).

Juriul a fost format din mai mulţi specialişti în domeniu și a desemnat 18 câștigători, câte 3 pentru fiecare secțiune.

Salonul este deschis pentru vizitare în perioada 15 octombrie - 14 noiembrie şi reuneşte o selecţie dintr-un număr de peste 2000 de fotografii înscrise de cei 317 participanţi din toată ţara. 

Proiectul este realizat de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, sub egida Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, cu suportul Bibliotecii Naţionale a României.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!