Artiştii locali, dar şi alţi pasionaţi de artă sunt invitaţi să picteze ori doar să asiste la actul creativ, pe strada Libertăţii, în faţa Casei Darvas - La Roche, vineri, când se sărbătoreşte Ziua Franţei, dar se marchează şi împlinirea a trei ani de la lansarea evenimentelor "Joia la Darvas".

Întâlnirea va avea loc între orele 18 şi 20, iar participarea este gratuită.

Doritorii trebuie să aibă la ei cele necesare pentru a elabora o pictură şi bună dispoziţie.

La evenimentul intitulat "Loisir şi pictură plein air" vor participa mai mulţi artişti locali şi pictori din Baia Mare, iar orice curios este bine-venit, cu sau fără şevalet.

"Pregătim şi o surpriză pentru participanţi în seara de vineri. Conceptul acesta este inspirat de ceea ce se întâmplă şi pe malul Senei, unde mulţi artişti încep să-şi desăvârşească talentul în pictură", a declarat, marţi, BIHOREANULUI, Angela Lupşea, directoarea Oradea Heritage (care administrează Casa Darvas), organizator al evenimentelor.

Pe de altă parte, joi, de la ora 17, în incinta Casa Darvas, va avea loc vernisajul expoziţiei "Baia Mare - Natură şi culoare" cu 16 lucrări de artă plastică realizate de pictori evrei, activi în vremuri diferite în cadrul Şcolii băimărene de pictură.

Picturile ilustrează peisaje băimărene şi maramureşe în diferite ipostaze şi anotimpuri şi vor putea fi admirate până în 15 septembrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!