În premieră în Oradea, artiştii locali au un loc unde să-şi expună şi comercializeze creaţiile. Magazinul "La Galeria" a fost inaugurat sâmbătă seara, la ERA Shopping Park, printr-un spectacol de modă, ce a cuprins câteva creaţii ale fiecărui designer orădean care are un stand în noul boutique.

Evenimentul a fost prezentat de Olimpia Urdea, profesoară la Facultatea de Arte Vizuale din Oradea. De altfel, mulţi dintre designerii prezenţi în noul magazin au absolvit această facultate. "Această iniţiativă lăudabilă a ERA Shopping Park a făcut posibilă prezenţa artiştilor orădeni în faţa publicului. Ei nu prea au unde să se afirme în oraş", a spus prezentatoarea.

În prezenţa câtorva zeci de invitaţi şi curioşi care au intrat să vadă prezentările de modă, artiştii şi-au etalat creaţiile îmbrăcate de manechinele agenţiei Graziela Models. Inaugurarea s-a încheiat cu un recital al cvartetului "Four Seasons" din Cluj.

"La Galeria" reuneşte creaţiile a 19 artişti, majoritatea orădeni. Aşadar, în magazin clienţii vor putea găsi creaţiile unicat ale designerilor Diana Barbur (atât îmbrăcăminte pentru copii, cât şi pentru adulţi), Astrid Ţîrlea (cu piese atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi), Laura Ciobanu, Amalia Buie, cu piese din colecţii precum "London Eye" şi "Casual Black", Florentina Kutlak (haine de tip office, cu influenţe etno, dar şi moderne), Mihaela Cirgulea, Adina Junc (parte din colecţia Vedetele rock), Cristina Bud şi Diana Popa.

Pe lângă creaţii vestimentare, orădenii pot găsi în "La Galeria" şi bijuterii hand-made, fie că sunt din pietre semipreţioase şi încrustate cu cristale Swarowski, cum e cazul firmei Belmondo (designer Szucs Melania), fie că sunt din sticlă de murano (Madame Bijoux) sau creaţii din materiale nepreţioase ale unor tineri precum Gabriela Postole, Maria Felea, Raluca Polea şi Gabriela Creţu.

În plus, magazinul are şi standuri de pictură ale Cristinei Breteanu, obiecte de artizanat sau realizate din ceară parfumată, cum e cazul firmei Idea Concept, dar şi săpunuri 100% bio realizate de Nicoleta Caciora. Cât despre preţurile noii destinaţii de cumpărături, acestea oscilează între 13 lei o pereche de cercei handmade, la 160 lei un pantolon lucrat manual, în jur de 300 de lei o rochie haute-couture şi la chiar şi 600-700 în cazul unor piese vestimentare deosebite, lucrate în materiale de calitate.

"La Galeria" este deschis în ERA Shopping Park, de luni până duminică, între orele 10 şi 22.