Muzica a răsunat iar, luni seară, în curtea Palatului Baroc din Oradea. Pentru a 18-a oară, Rock Filarmonica Oradea a invitat orădenii la un concert comemorativ pentru cei 67 de ani trecuţi de la lansarea bombei atomice asupra oraşului Hiroshima.

Pe scena improvizată în curtea Palatului au urcat pe rând trupele Trio (Bader Oliver rober, Gaspari Robert, Gorbe Joszef) şi Cvartet (Eva Crişan, Monica Trendler, Abos Gyozo, Gheorghe Crişan), precum şi soliştii Timea Nagy (care a cântat pentru prima oară în faţa unui public), Edina Bodor, Anca Drigici, Lăcrimioara Deac, Iuliana Băican Chelu, Alexandrina Chelu, Emil Sauciuc, Marian Filip, Anisia, Andrei Moroşanu, Mircia Covaci, Răzvan Dobai, Noris, Florian Chelu Madeva. O parte dintre solişti au cântat melodii ale unor artişti internaţionali, în timp ce alţii, cum e Marian Filip, propriile piese.

Spectatorii, deşi mai puţini ca în alţi ani, fiind doar în jur de o sută de persoane, i-au răsplătit pe artişti cu aplauze, ba chiar unii au şi cântat împreună cu ei melodiile pe care le cunoşteau. "Eu cred că lumea e un loc frumos", a spus cântăreţul Noris, care i-a îndemnat pe orădeni, la fel cum au făcut-o şi alţi solişti, să se bucure de frumuseţile vieţii.

După două ore de concert, în mod tradiţional deja, toţi artiştii au urcat pe scenă şi au cântat melodia lui John Lennon "Give peace a chance", dar fără ca spectatorii să mai aprindă lumânări, cum s-a întâmplat la precedentele ediţii. În final, Florian Chelu-Madeva le-a făcut tuturor celor prezenţi o promisiune: că anul viitor, pe 6 august, se vor întâlni din nou pentru a da păcii o şansă...