Mai mulți artiști locali, muzicieni, videografi, fotografi, dar și actorul Richard Balint au realizat un videoclip în care cântă „We are the world”. Videoclipul a fost publicat duminică pe Facebook și are ca scop susținerea medicilor și a celorlalte autorități care se luptă cu virusul Covid-19.

Pentru luptători

Ideea realizării unui astfel de videoclip a fost a solistului orădean Berki, care a vrut să „descrețească frunțile medicilor”. De altfel, în urmă cu o săptămână, acesta și alți câțiva muzicieni, fotografi și videografi s-au filmat în timp ce cântau melodia „Imagine” a lui John Lennon. 

„M-am gândit că aproape toată lumea stă acasă. Doar cadrele medicale, polițiștii și jandarmii muncesc intens în aceste zile pentru a ne salva de virus și a menține ordinea. Voiam să le transmit că noi, artiștii, și cei din lumea evenimentelor, suntem alături de ei și îi susținem. Fiecare am filmat câteva părți din melodie, iar apoi le-am pus împreună”, spune orădeanul.

Noul clip debutează cu un mesaj de încurajare pentru medici, iar primul care apare în filmare este actorul Teatrului Regina Maria, Richard Balint. „Cadre medicale, polițiști, jandarmi, tot orașul se gândește la voi. Noi stăm acasă, dar în inima noastră suntem alături de voi, cei din linia întâi”, spune actorul.

Apoi, acesta alături de Berki, Jasmina Răsădean (Berki Band), Picky, Roxana Mureșan (Picky & The Band), Lucian Tiba (Lucian Tiba Photography), Cosmin Negruț (videonegrut.ro), Antonela Ferche Buțiu (folcloristă și solistă în Arpegio-Band), Alexandru Covașă, Natalia Selegean (polițistă și solistă în Naty Loves Mondays), Carmen Rus (Corul Voces), Criste Mircea (Fabrica de Amintiri) și Willy de la Oradea cântă hit-ul anilor 1985 „We are the world”, compus de Michael Jackson și cântat de mai multe vedete americane.

Refrenul melodiei este cântat de 16 copii, toți ai artiștilor care cântă în videoclip, cu excepția Sarei (fetița pianistului Cristi Moldoveanu) și a lui Andrei (fiul videografului Ștefan Ionescu). 

La aproape o zi de la lansare, filamarea a strâns peste 31.000 de vizualizări și peste 500 de distribuiri.

Speranța moare ultima

Inspirat de pandemia ce l-a izolat în casă a fost și rockerul Călin Pop, solistul trupei orădene „Celelalte Cuvinte”, care luni a lansat melodia „Speranță în glas” sub egida Universal Music.

Videoclipul este realizat chiar de artist, în imagini fiind surprinși el și fiica sa Ambra. Melodia vorbește despre speranța care poate salva pe oricine în această perioadă și poate da culoare chiar și noului mod de trai impus de autorități.

„Îmi lipsește mult contactul cu publicul și nu pot să spun că sunt fericit de situația în care mă aflu, dar un artist nu trebuie să se plângă. El trebuie să fie optimist, ca emoția să ajungă și la public”, a spus Călin Pop.

„Stai Acasă”

În urmă cu mai bine de trei săptămâni, și producătorul orădean Cristi Puia a lansat melodia „Stai Acasă”, artistul cântând despre cât de important este ca persoanele să se protejeze pe ele, dar și pe apropiații lor, stând fiecare în locuința proprie. 

Versurile scrise de orădean vorbesc și de faptul că în această perioadă toată lumea trebuie să își schimbe atitudinea, iar oamenii să nu fie indiferenți de ceea ce se întâmplă în jur. 

„Vindecăm lumea”

Un mesaj de speranță au vrut să trasmită și membrii unei noi trupe orădene – „X” – care în ziua de Florii au publicat pe pagina de Facebook un cover după celebra piesă a lui Michael Jackson „Heal the world”. „Încercăm să vindecăm lumea prin muzică”, spune solistul trupei, Răzvan Chebeleu, la începutul videoclipului. 

„Aceasta era cea mai reprezentativă piesă pe care o puteam cânta în aceste momente în care de comportamentul fiecărei persoane depinde salvarea umanității”, a explicat pentru BIHOREANUL producătorul și chitaristul trupei, Remus Petruț. 

Acesta a mai spus și că „X” s-a format la începutul anului acesta, componenții fiind mai mulți artiști locali care până atunci cântau în alte formații. În total trupa are nouă membri: soliștii Răzvan Chebeleu, Narcisa Badea și Timea Lelea, chitaristul Remus Petruț, Gheorghe Dehelean la clape, toboșarul Adrian Pașcalău, Cătălin Chirilă la tobe și Szavuly Albert la trombon.

Orădeanul Remus Petruț s-a întors în anul 2009 din București, unde timp de 15 ani a lucrat cu mai mulți artiști cunoscuți între care Pepe (2000 - 2009) și Andra. Împreună cu Pepe a compus mai multe melodii cum ar fi „Numai iubirea” și „Cred că m-am îndrăgostit”, iar pentru jurata de la emisiunea „Românii au talent” a compus cu Adi Cristescu melodia „Doar o clipă”. 

Artiștii au fost primi „loviți” de virusul Covid-19, primele restricții are guvernului fiind închiderea restaurantelor, a barurilor, a cafenelor și evenimentelor de orice fel.