Artistul orădean Ovi D. Pop s-a numărat printre fotografii premiați la Carnavalul Global Photo Union din China, un festival organizat de a treia cea mai importantă organizație mondială de fotografie din lume, ocazie cu care a și fost invitat să participe la deschiderea acestui eveniment.

Global Photo Union a co-organizat evenimentul alături de cel mai mare și mai de succes club foto din China, Shangtuf, condus de artista Guo Jing, și l-a găzduit la Muzeul de Artă Contemporană Taizhou (oraș aflat la 300 km de Shanghai).

La deschidere, Carnavalul a reunit peste 300 de oameni din țara asiatică, dar și din afara ei. Pe lângă orădeanul Ovi D. Pop, singurul român invitat, au mai participat fotografi din Taiwan, Emiratele Arabe Unite și Irlanda.

Global Photo Union a vernisat fotografiile câștigătoare ale festivalului. Orădeanul a ajuns pe simeze cu o imagine surprinsă din dronă (foto sus), cu o mașină roșie pe un drum aflat între două culturi de rapiță și cu modelul Mariana Kofler în prim-plan, împrăștiind baloane albastre în timp ce stă întinsă pe autoturism. În a doua zi a evenimentului, fotografii au ținut câte o prezentare, orădeanul referindu-se, în cuvântarea lui intitulată „Flying art” (Artă din aer), la imaginile surprinse cu drona.

De asemenea, invitații gazdelor din China au mai luat parte la deschiderea unui festival de arte, unde din nou Ovi D. Pop a urcat pe scenă, vorbindu-le în engleză celor prezenți despre activitatea lui.

„Precum se știe, chinezii sunt foarte ospitalieri. Au urmat patru zile de deplasări fotografice, printre care strada veche din Chang'an, unde ne-au asteptat modele cu haine tradiționale, Parcul Național Shangxianju, cu spectaculoase poduri peste văi cu adâncimi și de 300 m, și vizita la sediul clubului Shangtuf”, a relatat Ovi D. Pop.

Membrii clubului Shangtuf au expus, în primăvara acestui an, la Filarmonica de Stat și la Galeria Ovi D. Pop din ERA Shopping Park.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!