Incredibil, dar adevărat! În încercarea de a pune beţe-n roate actualei conduceri a Filarmonicii orădene, după ce vreo două decenii instituţia a fost feudă UDMR, unii angajaţi au mers atât de departe încât au declarat că refuză să fie fotografiaţi ori filmaţi la spectacole, pe motiv de... GDPR, adică de protecţie a "datelor personale", concept prin care respectivii înţeleg până şi... propriile chipuri.

Bihorel a aflat că pe 13 octombrie, înaintea concertului aniversar dat de Paula Seling împreună cu Filarmonica orădeană, concert sold out, trei instrumentişti s-au opus să fie filmaţi în timpul spectacolului, pretinzând că echipa TV le-ar încălca drepturile privind "datele personale".

De altfel, şi la alte spectacole, în timp ce publicul aplauda orchestra, unii instrumentişti îşi acopereau feţele cu partiturile sau cu palmele.

A fost nevoie de muncă de lămurire serioasă din partea conducerii instituţiei ca să le explice că artiştii, prin însăşi menirea lor, se expun public şi tot ce creează/interpretează e destinat publicului, mai ales când sunt şi plătiţi din bani publici.

În final, doi dintre "răsculaţi", cornistul Fórián László şi contrabasistul Nagy Attila, s-au conformat şi au semnat un acord pentru ca angajatorul să le poată arăta "datele personale", dar percuţionistul Reman Gergely Bálint a preferat să-şi dea demisia decât să accepte că publicul Filarmonicii are dreptul să-i vadă obrazul.

Bihorel le doreşte unor astfel de "genii" să se scalde în anonimatul la care tânjesc şi pe care, de altfel, par să-l şi merite!

UPDATE: „Am semnat din prima”

Unul dintre cei trei membri ai orchestrei Filarmonicii orădene, contrabasistul Nagy Attila, a solicitat BIHOREANULUI o precizare, afirmând că, pe de o parte, a semnat „din prima” acordul pentru prelucrarea datelor sale personale de către instituția la care este angajat, fără să se fi opus niciodată acestui lucru, iar pe de altă parte că nu face parte din niciun partid politic și nu dorește „să se creadă despre mine că am pornit o rebeliune împotriva conducerii instituției”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!