În Oradea funcţionează două centre de colectare separată a deşeurilor, unde toţi locuitorii oraşului pot preda gratuit felurite reziduuri şi materiale de care nu mai au nevoie. Amenajate de Primărie şi operatorul licenţiat de salubritate RER Vest, centrele sunt situate pe străzile Uzinelor, respectiv Thurzo Sandor.

Ambele puncte de colectare sunt dotate cu containere de mari dimensiuni pentru a prelua moloz, sticlă, piese de mobilier, deşeuri biodegradabile, plastic, textile, anvelope uzate, produse reutilizabile, deşeuri electrice şi electronice, obiecte de uz caznic, metal, hârtie şi carton, respectiv deşeuri periculoase (vopsele, insecticide, medicamente expirate, baterii/acumulatori, tuburi de neon, ulei vegetal utilizat).

Orice locuitor al Oradiei care are un contract de salubritate cu RER Vest, fie direct, fie prin asociaţia de proprietari din care face parte, poate preda gratuit deşeuri în cele două centre. Cetăţenii trebuie să prezinte doar un act de identitate. Accesul în incinte se poate face cu autovehicule cu masa maximă utilă de până la 1,5 tone.

Centrele sunt deschise de luni până sâmbătă, între orele 9 şi 17. Din 1 martie, vor fi deschise în aceleaşi zile, dar în intervalul orar 8-20.