Parlamentul Italiei a aprobat amenzi de până la 300 de euro pentru persoanele surprinse că aruncă pe stradă chiştoace de ţigări, gumă de mestecat sau bonuri fiscale.

Potrivit publicaţiei Quotidiano.net, citată de Mediafax, legislativul italian a aprobat recent modificări la 79 de articole de lege, în cadrul eforturilor pentru protejarea mediului înconjurător.

Măsurile de sancţionare vizează inclusiv persoane surprinse că aruncă deşeuri menajere în locuri nepermise. Amenzile sunt cuprinse între 30 şi 150 de euro pentru persoanele care aruncă gunoi pe străzi.

Decizia vine în contextul în care în ultima perioadă autorităţile din această ţară au luat măsuri drastice pentru protejarea mediului. Pentru diminuarea smogului ce persistă de câteva săptămâni deasupra metropolei Milano, circulaţia autovehiculelor este interzisă timp de trei zile, între orele 10.00-16.00, iar vehiculele diesel euro 3 nu mai au drept de circulaţie. Totodată, la Roma, circulaţia auto se desfăşoară alternativ, în funcţie de numerele de înmatriculare pare sau impare.