Aproape 250 de elevi de gimnaziu și de liceu de la un colegiu național din Arad au ajuns luni la Universitatea din Oradea.

Vizita a avut loc în cadrul programului „Școala altfel”, iar elevii arădeni au trecut prin campusul studențesc și pe la biblioteca universitară, fiind o premieră pentru UO faptul că primește un număr atât de mare de vizitatori din alt județ.

„«Armata» de elevi a fost însoțită de 20 de cadre didactice ale aceluiași liceu, câțiva dintre profesori fiind ei înșiși absolvenți ai unor facultăți ale Universității din Oradea. (...) Oaspeții au trecut pe la Biblioteca Universității din Oradea, s-au oprit pentru scurt timp la pendulul aflat în corpul B al campusului și au poposit în Aula Magna. Aici, cei aproape 300 de elevi și profesori au avut ocazia să asiste la proiecția celui mai recent film de prezentare a universității”, a transmis Universitatea din Oradea, printr-un comunicat de presă.

Profesori și elevi deopotrivă și-au exprimat speranța că un număr tot mai mare de absolvenți ai liceelor arădene se vor îndrepta spre Universitatea din Oradea.

Totodată, cu prilejul vizitei elevilor și profesorilor de la Colegiul Național „Vasile Goldiș”, s-au pus bazele unui viitor acord de parteneriat între cele două instituții de învățământ.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!