Dezvăluiri demne de filmele cu mafioţi în dosarul fostului prefect al Galaţiului: Emanoil Bocăneanu ar fi vrut să plătească un asasin pentru a-l ucide pe principalul martor din dosarul în care e anchetat pentru fapte de corupţie.

Anul trecut, Bocăneanu a fost arestat preventiv pentru că ar fi favorizat mai multe persoane pentru câştigarea unor funcţii de conducere în cadrul ISU Galaţi. Mai mult, demnitarul l-a determinat pe şeful comisiei de concurs de la Direcţia Judeţeană pentru Evidenţa Personelor, care se ocupa de angajări, să-i dea înainte de concurs subiectele, pentru a le trimite unei prietene de-a soţiei sale.

Acum, fostul prefect a ajuns iar în arest, pentru că a încălcat condiţiile controlului judiciar impus de instanţă şi a părăsit localitatea de domiciliu. Motivul pare însă desprins din filme: a plecat la Brăila pentru a găsi un asasin plătit.

Fostul prefect plănuise să o omoare pe şefa Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei Galaţi, cea care l-a şi denunţat şi care îl acuză că a primit drept mită o cabină şi o baterie de duş. Pentru a-şi îndeplini planul, Bocăneanu a apelat la un bărbat pe care l-a cunoscut în arest. Acesta l-a turnat însă, aşa că fostul prefect s-a  întâlnit cu un presupus criminal, care era, de fapt, un investigator sub acoperire.

Emanoil Bocăneanu a beneficiat de sprijinul PSD pentru a fi numit prefect de Galaţi în luna mai 2012, funcţie pe care a deţinut-o până în noiembrie 2013.