Elevii orădeni din zona Nufărul pot beneficia de tratamente stomatologice gratuite la Liceul "Onisifor Ghibu", unde, marţi, a fost inaugurat un cabinet medical dentar pregătit de conducerea şcolii şi dotat cu echipamente de specialitate de către Administraţia Socială Comunitară Oradea.

Acesta este cel de-al treilea cabinet stomatologic şcolar din Oradea, după cele care funcţionează din 2013 în centrul oraşului la liceele "Mihai Eminescu" şi "Aurel Lazăr". Cabinetul a fost dotat cu un unit dentar în valoare de 14.000 lei plătit de ASCO şi cu mobilier nou, de circa 10.000 lei, plătit de Liceul "Onisifor Ghibu" din fondurile proprii.

"Am dorit să inaugurăm un astfel de cabinet în cartierul Nufărul, o zonă cu mulţi elevi, unde nu exista un astfel de cabinet. Doar la Liceul Onisifor Ghibu sunt peste 1.700 de elevi în clasele primare, gimnaziale şi liceale", a spus directoarea ASCO, Arina Moş, susţinută în argumentele ei şi de directorul liceului, Ioan Pirtea, care a spus că o astfel de facilitate era absolut necesară.

Cabinetul va fi deschis câte 7 ore în fiecare zi a săptămânii, respectiv în zilele de luni, miercuri şi vineri, de dimineaţă, între orele 7 şi 14, iar marţi şi joi, între orele 13 şi 20. Toţi elevii din Oradea pot beneficia de serviciile gratuite oferite şi suportate de ASCO pe baza unei programări la numărul de telefon 0771.052.503.

"Vom face prevenţie, căci de la simplă carie se poate ajunge la afecţiuni serioase. De asemenea, vom face, unde e cazul, obturaţii dentare, extracţii, tratamente de canal, obturaţii radiculare, detartraje, tot ceea ce implică micul tratament stomatologic, în afară de lucrări protetice şi albiri", a explicat dr. Crina Raţiu, care va lucra în cabinetul stomatologic.

ASCO are angajaţi un număr total de cinci medici stomatologi, ceilalţi patru lucrând în schimburi la cabinetele de la "Mihai Eminescu" şi "Aurel Lazăr".

La inaugurarea cabinetului din Nufărul a participat şi viceprimarul Florin Birta, care a subliniat faptul că administraţia locală îşi doreşte să sprijine în special elevii care au nevoie de îngrijire dentară şi nu şi-o pot permite la cabinetele private. Alături de directoarea ASCO, Arina Moş, acesta a spus că pe viitor se doreşte amenajarea unui astfel de cabinet şi într-o şcoală din zona Rogerius.