Administraţia Social Comunitară Oradea începe, din 19 decembrie, distribuţia ajutoarelor alimentare din cadrul programului european destinat persoanelor defavorizate. Beneficiarii acestora îşi vor putea ridica pachetele de la depozitul din strada Codrilor nr. 3, situat între Ştrandul Municipal şi Baza Sportivă Dinamo.

Pachetele alimentare sunt împărţite în două cutii a câte 13,5 kilograme. Fiecare cutie conţine trei pungi a câte un kilogram de făină, trei pungi a câte un kilogram mălai, o pungă de paste făinoase, două sticle de câte un litru de ulei, două pungi de câte un kilogram de zahăr, 12 cutii de conserve de carne de porc, carne de vită în suc propriu, respectiv conserve de pate de ficat.

Beneficiarii acestor pachete sunt familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, în cuantum de până la 400 lei, inclusiv, şi şomerii înregistraţi care nu beneficiază de indemnizaţie, respectiv persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii.

Persoanele care fac parte din mai multe dintre categoriile menţionate mai sus beneficiază de ajutoare alimentare o singură dată în cadrul programului anual şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţin la data distribuirii ajutoarelor.

Pentru a-şi putea ridica ajutoarele alimentare, beneficiarii trebuie să se prezinte cu buletinul/cartea de identitate/cartea provizorie de identitate în original atât a beneficiarului cât şi a persoanei care ridică alimentele (dacă beneficiarul de drept nu se poate prezenta să le ridice). Pentru beneficiarii minori, certificatul de naştere în original şi buletinul/cartea de identitate/cartea provizorie de identitate în original a întreţinătorului legal.

Distribuţia alimentelor se va face între orele 8 şi 17. Potrivit comunicatului ASCO, pe 19 decembrie va începe distribuţia pentru beneficiarii care au ajutor social, iar din 22 decembrie pentru celelalte categorii, în baza unor programări în ordine alfabetică, acestea fiind făcute deocamdată până la litera C.

De asemenea, de precizat este faptul că OTL a amenajat temporar o staţie de autobuz în dreptul depozitului în care se vor distribui alimentele, pentru a facilita accesul beneficiarilor. Activitatea de distribuire a alimentelor va fi întreruptă pe perioada sărbătorilor de iarnă şi va fi reluată din 5 ianuarie.

Vezi cum au fost făcute programările pentru ridicarea ajutoarelor, în galeria de documente!