Administraţia Social Comunitară Oradea informează orădenii care nu-şi pot acoperi integral din bugetul propriu cheltuielile cu încălzirea locuinţei şi ale căror venituri sunt sub cuantumurile stabilite legate de lege că începând din 21 octombrie pot ridica formularele de cerere, respectiv declaraţie pe propria răspundere pentru acordarea ajutoarelor pentru sezonul rece 2013-2014.

Ajutoarele se acordă pentru perioada 1 noiembrie 2013 - 31 martie 2014 atât pentru încălzirea cu energie termică în sistem centralizat cât şi pentru energie electrică, gaze naturale ori combustibili solizi sau petrolieri. Cuantumul ajutorului financiar acordat este calculat în funcţie de limitele de venituri ale solicitanţilor.

Formularele tipizate pentru cererile şi declaraţiile pe proprie răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire se vor distribui, aşadar, începând din 21 octombrie, de luni până vineri, între orele 8 şi 16 la sediul ASCO din strada Primăriei nr. 42, dar şi la centrele multifuncţionale pentru persoane vârstnice de pe străzile Nufărului nr. 47, Sf. Apostol Andrei nr. 58, Episcop Ioan Suciu nr. 1 şi Cazaban nr. 51.